martes, 5 de mayo de 2015

El grupo político Compromís aboga por una Banca Pública


En su programa político, el grupo Compromís propone un cambio de modelo económico en el que debe jugar un papel importante la Banca Pública. Esto es lo que se dice al respecto:

"Reforçar la banca pública. Fa anys que el Consell de l’’Estat va privatitzar les últimes restes de banca pública, mantenint un Institut de Crèdit Oficial de curta volada. Al País Valencià, l’’Institut Valencià de Finances (IVF) no ha tingut tampoc una capitalització suficient i les seues actuacions s’’han mogut sota la sospita de clientelisme i sense vocació promotora del desenvolupament de sectors productius més viables els darrers anys, tot i que amb algunes errades inexplicables pels ajuts a empreses immobiliàries que estan determinant pèrdues als balanços de l’IVF.

Davant del col·lapse creditici, COMPROMÍS defensarà una banca pública que actue directament, sense intermediaris financers. Per tant, donarem suport a les recapitalitzacions de l’’IVF sempre que les seues línies donen prioritat al crèdit a les PIMES, l’’economia social, els microcrèdits, la internacionalització de l’’empresa i la promoció de béns d’’interès social com l’’habitatge protegit."

Disponible en:
http://compromis.net/programa-2011-2015/ocupacio-modelproductiu/4-una-politica-fiscal-justa-orientada-a-una-politica-economica-per-al-canvi-de-model-economic/

No hay comentarios:

Publicar un comentario