viernes, 10 de enero de 2014

Desbanka: per la banca pública


Aquest mes de gener, Desbanka, el moviment social que lluita contra el poder financer, llança una campanya per evitar les reprivatitzacions de les caixes i els bancs nacionalitzats (Catalunya Caixa, Novacaixagalicia i Bankia), denunciar els abusos de la banca privada tradicional i exigir la creació d’una banca pública, ètica i amb control social.

Causes per engegar la campanya

--La crisi-estafa creada pel poder financer ha servit per acabar amb l’estat del benestar i desmantellar el sistema de les caixes d’estalvi.
 
--Els 170.000 milions d’euros d’ajuda pública destinada pel govern al rescat de les entitats financeres privades, ha reduït els drets de la ciutadania i n’ha anihilat el crèdit, amb el consegüent augment de l’atur.

--CatalunyaCAixa, Novacaixagalicia i Bankia no s’han de regalar ni reprivatitzar, sinó que s’han de convertir en la base de la futura banca pública, ètica i amb control social. Aquesta banca haurà de donar crèdit a particulars, no especularà amb el deute públic, finançarà projectes d’interès social i ambiental, i farà de contrapoder davant dels grups bancaris que controlen aquest negoci. Ha de ser un bé bàsic per a la nostra societat, com la sanitat pública o els recursos naturals.

Aquesta campanya, que es durà a terme durant el primer semestre de 2014, treballarà la sensibilització sobre el tema a partir de difusió a les xarxes socials, xerrades, jornades de reflexió, manifest col•lectiu i recollida de signatures; i la mobilització, en accions periòdiques i també algunes altres de més puntuals.

Disponible en:

No hay comentarios:

Publicar un comentario